Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette
Att griljera julskinka är en tradition många inte vill ändra på, men för den som vågar ta ut smaksvängarna är detta recept en garanterad snackis runt julbordet. Med lite kaffe i griljeringen får skinkan en spännande smak som dessutom förhöjs av en vinägrett med sirap och rödlök.
Ingredienser
16-20 bufféportioner
ca 3 kg kokt eller ugnsstekt julskinka (gärna gårdsjulskinka av rapsgris)
Griljering
1 msk vatten
1 msk mörk sirap
2 msk pulverkaffe
1 äggula
1 dl sötstark senap
3 msk ströbröd
Att strö på skinkan
1 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd
Sirapsvinägrette
2 msk mörk sirap
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1 krm mald nejlika
nymald svartpeppar
Lök
4 rödlökar
1 msk smör
1 msk rapsolja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 20 bufféportioner.
Energi1155 KJ / 279 kCal
Fett11 g
Salt4.68 g
Kolhydrater10 g
Protein34 g
Kommentarer