Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette

Att griljera julskinka är en tradition många inte vill ändra på, men för den som vågar ta ut smaksvängarna är detta recept en garanterad snackis runt julbordet. Med lite kaffe i griljeringen får skinkan en spännande smak som dessutom förhöjs av en vinägrett med sirap och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16-20 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Griljering: Koka vatten, sirap och pulverkaffe tills en matsked vätska återstår (för 16-20 port). Låt svalna ca 20 minuter.
  3. Blanda samman kaffekoket med äggula, senap och ströbröd. Låt blandningen stå och svälla ca 10 minuter.
  4. Att strö på skinkan: Torka av ytan på skinkan med hushållspapper och sikta över majsstärkelse så håller sig griljeringen kvar på skinkan. Bred senapsblandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 10 minuter.  Låt svalna.
  5. Sirapsvinägrette: Blanda samman ingredienserna till vinägretten, smaka av med svartpeppar.
  6. Lök: Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka ringar. Stek dem gyllenbruna i en blandning av smör och olja på medelvärme och smaka av med salt. Blanda sedan ner löken direkt i vinägretten så drar den åt sig smakerna snabbare.
  7. Skiva skinkan i tunna skivor och servera med löken.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 20 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 16-20 bufféportioner
  • ca 3 kg kokt eller ugnsstekt julskinka (gärna gårdsjulskinka av rapsgris)
Griljering
  • 1 msk vatten
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 msk pulverkaffe
  • 1 äggula
  • 1 dl sötstark senap
  • 3 msk ströbröd
Att strö på skinkan
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl ströbröd
Sirapsvinägrette
  • 2 msk mörk sirap
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 krm mald nejlika
  • nymald svartpeppar
Lök
  • 4 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1155 kJ / 279 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer