Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette

0
0
Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette

Att griljera julskinka är en tradition många inte vill ändra på, men för den som vågar ta ut smaksvängarna är detta recept en garanterad snackis runt julbordet. Med lite kaffe i griljeringen får skinkan en spännande smak som dessutom förhöjs av en vinägrett med sirap och rödlök.

Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette

Ingredienser

16-20 bufféportioner
ca 3 kg kokt eller ugnsstekt julskinka (gärna gårdsjulskinka av rapsgris)

Griljering

1 msk vatten
1 msk mörk sirap
2 msk pulverkaffe
1 äggula
1 dl sötstark senap
3 msk ströbröd

Att strö på skinkan

1 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd

Sirapsvinägrette

2 msk mörk sirap
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1 krm mald nejlika
nymald svartpeppar

Lök

4 rödlökar
1 msk smör
1 msk rapsolja
salt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 20 bufféportioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1155 KJ / 279 kCal
Fett 11 g
Salt 4.68 g
Kolhydrater 10 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden