Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette

Att griljera julskinka är en tradition många inte vill ändra på, men för den som vågar ta ut smaksvängarna är detta recept en garanterad snackis runt julbordet. Med lite kaffe i griljeringen får skinkan en spännande smak som dessutom förhöjs av en vinägrett med sirap och rödlök.

Kaffe-och senapsgriljerad skinka med lök i sirapsvinägrette

Ingredienser

16-20 bufféportioner
ca 3 kg kokt eller ugnsstekt julskinka (gärna gårdsjulskinka av rapsgris)

Griljering

1 msk vatten
1 msk mörk sirap
2 msk pulverkaffe
1 äggula
1 dl sötstark senap
3 msk ströbröd

Att strö på skinkan

1 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd

Sirapsvinägrette

2 msk mörk sirap
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1 krm mald nejlika
nymald svartpeppar

Lök

4 rödlökar
1 msk smör
1 msk rapsolja
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 20 bufféportioner.
Energi1155 KJ / 279 kCal
Fett11 g
Salt4.68 g
Kolhydrater10 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Julknäcke med griljerad julskinka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkjansson
Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelknäck
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckklubbor
Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vörtbaguetter med tranbär och mandel
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga