Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

Att byta ut vanlig köttfärs mot kycklingfärs är ett enkelt sätt att få mer variation i klassiska vardagsrätter som järpar. Här får färsen smak av både nejlika och kryddpeppar för att passa in på julbordet. Servera kycklingjärparna tillsammans med en frisk lingon- och äppelsallad.

Ingredienser
8 bufféportioner
Kycklingjärpar
500 g kycklingfärs
2 krm malen nejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 1/2 msk vispgrädde
1 1/2 msk vatten
1 msk smör
Lingon- och äppelsallad
3 röda äpplen
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
salt
peppar
3 msk frysta lingon
2 msk hackad persilja
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi887 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Salt2.81 g
Kolhydrater11 g
Protein15 g
Kommentarer
3 stJättegott! Härlig mix av syrliga, lite söta och kryddiga smaker ihop. Gick snabbt att göra också. Rekommenderas. :)
Camilla
Hade även sparris till Jättegott!
Titti
Förhållandet mellan ströbröd och vätska måste vara fel.
Ingela
Hej Ingela! Varför då? Mängderna stämmer. Dels ska den inte svälla och dels är kycklingfärsen mycket lösare än vanlig nötfärs. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket