Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skinkjansson

Köpte du för mycket julskinka? Gör en Skinkjansson, även kallad Karlssons frestelse med strimlad skinka istället för ansjovis. En perfekt julrätt som går hem hos de flesta. Serveras med fördel i mellandagarna när du vill laga mat på julens rester.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva löken tunt. Strimla skinkan. Stek löken mjuk i smöret. Krydda med kryddpeppar och blanda i skinkan och låt fräsa någon minut.
  3. Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Varva potatisen med skinkfräset i en ugnssäker form.
  4. Blanda grädde, mjölk, kryddor och senap och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka på smöret. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

För alla

Kontrollera noga innehållet i en eventuell griljering på julskinkan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 gula lökar
  • 300 g skivad, kokt julskinka
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 kg potatis
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1557 kJ / 372 kCal