Kryddiga köttbullar med morotskross

Här bjuder vi på mättande köttbullar, smaksatta med färsk ingefära, vitlök, lime, paprikapulver och spiskummin! Till de kryddiga bullarna serveras smarriga tillbehör som morotskross, myntayoghurt och krispiga sockerärter. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Ingredienser
4 portioner
Morotskross
1 kg morötter
2 msk smör
limesaft
salt och peppar
Köttbullar
2 vitlöksklyftor
1 lime
2 msk riven ingefära
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
2 tsk olivolja
150 g sockerärtor
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1845 KJ / 443 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater27.5 g
Protein29.6 g
Kommentar
Rev ner extra lime i färsen och lite saft samt la till cayennepeppar, chiliflingor och chilipulver (tycker om när det är lite fräs i maten!). Tog laktosfri turkisk yoghurt istället för matlagningsyoghurt och citronmeliss istället för mynta...tog fel grön växt, men det funkade ändå ;) En nyttig, fräsch och god måltid! Ser fint ut på tallriken! :)
Therese
2014-09-09