Kryddiga köttbullar med morotskross

5
1
Kryddiga köttbullar med morotskross

Här bjuder vi på mättande köttbullar, smaksatta med färsk ingefära, vitlök, lime, paprikapulver och spiskummin! Till de kryddiga bullarna serveras smarriga tillbehör som morotskross, myntayoghurt och krispiga sockerärter. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Kryddiga köttbullar med morotskross

Ingredienser

4 portioner

Morotskross

1 kg morötter
2 msk smör
limesaft
salt och peppar

Köttbullar

2 vitlöksklyftor
1 lime
2 msk riven ingefära
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
2 tsk olivolja
150 g sockerärtor

Myntayoghurt

1 kruka mynta
2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Therese

2014-09-09

Rev ner extra lime i färsen och lite saft samt la till cayennepeppar, chiliflingor och chilipulver (tycker om när det är lite fräs i maten!). Tog laktosfri turkisk yoghurt istället för matlagningsyoghurt och citronmeliss istället för mynta...tog fel grön växt, men det funkade ändå ;) En nyttig, fräsch och god måltid! Ser fint ut på tallriken! :)

Näringsvärde per portion

Energi 1845 KJ / 443 kCal
Fett 218 g
Kolhydrater 275 g
Protein 296 g
Läs mer om näringsvärden