Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig färs med ris och gurkyoghurt

Kryddig färs med ris och gurkyoghurt är en oklanderlig, mättande rätt med smak av sambal oelek, spiskummin och vitlök. Serveras med den friska matyoghurten med gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, spiskummin, sambal och pressad vitlök till en jämn smet. Forma färsen till ”korvar”. Stek dem i matfettet i en stekpanna.
  3. Gurkyoghurt: Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär den i bitar. Blanda den med matyoghurt, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med ris och gurkyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris, gärna basmatiris
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
Gurkyoghurt
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2481 kJ / 578 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer