Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
![Kryddig färs med ris och gurkyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33680/cf_259/kryddig_fars_med_ris_och_gurkyoghurt.jpg)
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt är en oklanderlig, mättande rätt med smak av sambal oelek, spiskummin och vitlök. Serveras med den friska matyoghurten med gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
![Kryddig färs med ris och gurkyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33680/cf_259/kryddig_fars_med_ris_och_gurkyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris, gärna basmatiris
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
Gurkyoghurt
1/2 gurka
2 dl matyoghurt (10%)
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 578 kCal
Kommentarer
Detta var ett bra recept! Prov stekte en efter kryddning tyckte de var lite smaklöst, ökade med 3x kryddning med framgång.
Timothy
2024-05-22Supergott. detta är en återkommande rätt i vårt kök. Den här gången hackade jag ner lite persilja också i färssmeten
Ann-charlotte
2020-08-27