Kryddig färs med ris och gurkyoghurt

34
1
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt

Kryddig färs med ris och gurkyoghurt är en oklanderlig, mättande rätt med smak av sambal oelek, spiskummin och vitlök. Serveras med den friska matyoghurten med gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Kryddig färs med ris och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris, gärna basmatiris
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin

Gurkyoghurt

1/2 gurka
2 dl matyoghurt (10%)
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Ann-charlotte

2020-08-27

Supergott. detta är en återkommande rätt i vårt kök. Den här gången hackade jag ner lite persilja också i färssmeten

Näringsvärde per portion

Energi 2481 KJ / 578 kCal
Läs mer om näringsvärden