Järpar med citronmarinerad aubergine

3
0
Järpar med citronmarinerad aubergine

Dessa järpar med citronmarinerad aubergine funkar lika bra på vardagskvällen som vid middagsbjudningen. Aubergine är en fantastisk grönsak som suger åt sig smak som en mumsig tvättsvamp, här med friska smaker som citron, honung och oregano. Komplettera med en klick pestoyoghurt på toppen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Järpar med citronmarinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1
aubergine
1/2
citron
1/2
kruka oregano
1 msk
honung
1/2 dl
olivolja

Ris

4
port ris (eller annat gryn)

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
ca 500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja

Pestosås

1/2 dl
yoghurt
2 dl
paprikapesto

Sallad

1
romansallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, byt paprikapeston mot tex. ajar relish.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, byt paprikapeston mot tex. ajvar reilish.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2912 KJ / 696 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept