Järpar med citronmarinerad aubergine

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Järpar med citronmarinerad aubergine

Dessa järpar med citronmarinerad aubergine funkar lika bra på vardagskvällen som vid middagsbjudningen. Aubergine är en fantastisk grönsak som suger åt sig smak som en mumsig tvättsvamp, här med friska smaker som citron, honung och oregano. Komplettera med en klick pestoyoghurt på toppen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Järpar med citronmarinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1 aubergine
1/2 citron
1/2 kruka oregano
1 msk honung
1/2 dl olivolja

Ris

4 port ris (eller annat gryn)

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja

Pestosås

1/2 dl yoghurt
2 dl paprikapesto

Sallad

1 romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2912 KJ / 696 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Järpar i gräddig tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtiga färsjärpar med apelsinsallad i pitabröd
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig köttfärssås med paprikapesto
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostas med krämig risonisallad och sparris
Betyg 3.3 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ćevapčići – järpar på köttfärs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga