Järpar med citronmarinerad aubergine
Dessa järpar med citronmarinerad aubergine funkar lika bra på vardagskvällen som vid middagsbjudningen. Aubergine är en fantastisk grönsak som suger åt sig smak som en mumsig tvättsvamp, här med friska smaker som citron, honung och oregano. Komplettera med en klick pestoyoghurt på toppen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
1 aubergine
1/2 citron
1/2 kruka oregano
1 msk honung
1/2 dl olivolja
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Pestosås
1/2 dl yoghurt
2 dl paprikapesto
Sallad
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2912 KJ / 696 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein31 g
Kommentarer