Järpar med citronmarinerad aubergine

Dessa järpar med citronmarinerad aubergine funkar lika bra på vardagskvällen som vid middagsbjudningen. Aubergine är en fantastisk grönsak som suger åt sig smak som en mumsig tvättsvamp, här med friska smaker som citron, honung och oregano. Komplettera med en klick pestoyoghurt på toppen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Ingredienser
4 portioner
Aubergine
1 aubergine
1/2 citron
1/2 kruka oregano
1 msk honung
1/2 dl olivolja
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Pestosås
1/2 dl yoghurt
2 dl paprikapesto
Sallad
1 romansallad
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, byt paprikapeston mot tex. ajar relish.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, byt paprikapeston mot tex. ajvar reilish.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2912 KJ / 696 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein31 g
Kommentarer