Järpar med fetayoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Järpar med fetayoghurt

Här har du utsökt goda järpar som får sin smak från senap, oregano samt salt och peppar. En krämig fetayoghurt passar perfekt till. Servera tillsammans med nykokt potatis och gurktärningar. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka potatisen. 
  3. Järpar: Blanda ströbröd, mjölk, senap, oregano, salt och peppar i en bunke. Låt svälla någon minut. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma färsen till järpar och stek dem runt om i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg runt om.
  4. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, ca 12 minuter.
  5. Fetayoghurt: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med peppar.
  6. Till servering: Skär gurkan i tärningar.
  7. Servera järparna med potatis, fetayoghurt och gurka.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett, fetaost och yoghurt utan laktos
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Järpar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
Fetayoghurt
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
Till servering
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 592 kCal