Järpar med fetayoghurt
Här har du utsökt goda järpar som får sin smak från senap, oregano samt salt och peppar. En krämig fetayoghurt passar perfekt till. Servera tillsammans med nykokt potatis och gurktärningar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Till servering
1 gurka
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett, fetaost och yoghurt utan laktos
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut fetaosten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 592 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein43 g
Kommentarer