Järpar med fetayoghurt

4
0
Järpar med fetayoghurt

Här har du utsökt goda järpar som får sin smak från senap, oregano samt salt och peppar. En krämig fetayoghurt passar perfekt till. Servera tillsammans med nykokt potatis och gurktärningar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Järpar med fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1 msk
senap
1 tsk
oregano
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 500 g
nötfärs
1 msk
smör eller margarin

Fetayoghurt

150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt

Till servering

1
gurka

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett, fetaost och yoghurt utan laktos
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut fetaosten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 592 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept