Järpar med fetayoghurt

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Järpar med fetayoghurt

Här har du utsökt goda järpar som får sin smak från senap, oregano samt salt och peppar. En krämig fetayoghurt passar perfekt till. Servera tillsammans med nykokt potatis och gurktärningar. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Järpar med fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Järpar

1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
1 msk  senap
1 tsk  oregano
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
ca 500 g  nötfärs
1 msk  smör eller margarin

Fetayoghurt

150 g  fetaost
2 dl  matyoghurt

Till servering

1   gurka

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett, fetaost och yoghurt utan laktos
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut fetaosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2480 KJ / 592 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med citronmarinerad aubergine
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingjärpar med tzatziki
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lammkebab
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsspett i bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga