Kryddig vegochili

80
2
Kryddig vegochili

Denna kryddiga vegochili innehåller mängder med härliga smaker som bland annat tomat, lök och oregano. Smakerna förstärks sedan med chili och kakao för att skapa den bästa kombinationen. Servera med nykokt ris, gräddfil, sallad och tortillabröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Kryddig vegochili

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 msk olivolja
300 g sojafärs
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd grönsaksfond
390 g pastasås med chili
1 tsk kakao
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
salt och peppar
380 g kokta kidneybönor
1/2 gurka
1/2 påse salladsmix (à 125 g)
1 1/2 dl gräddfil
8 st små vetetortillas (gärna fullkorn)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Margit

2014-11-19

En av de godaste rätterna vi provat i ICA-kassen!

Elena

2014-10-12

Supergott och mina tjejer älskade det (1,5 och 3 år).

Näringsvärde per portion

Energi 3285 KJ / 786 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 101 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden