Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het köttfärs med bönor och chili

Om du som många andra gillar mat med stark karaktär kommer du utan tvekan att gilla den här snabblagade rätten. Köttfärsen steker du med vitlök och het chili och berikar med bönor, majs och sweet chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
  2. Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljan i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten rör om och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Låt majsen och bönorna rinna av. Skölj bönorna. Blanda ner allt i pannan och låt det bli varmt. Strö över persilja.
  4. Till servering: Servera med gräddfil och tortillabröd.

För alla

Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över gräddfilen eller byt ut den mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl sweet chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 burk majskorn (à 350 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 1 dl hackad persilja
Till servering
  • gräddfil
  • tortillabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3179 kJ / 761 kCal
Läs mer om näringsvärden