Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mexirullar

Snabba mexirullar med fenomenal smak! Köttfärsen ger du lite hetta med hjälp av chili före du tillsätter mättande kidneybönor och majs. Bjud på din starka köttfärsröra i tortillabröd med tomater på sidan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm oljan i en stor panna. Bryn köttfärs och låt den smulas sönder.
  2. Skölj och finstrimla chilifrukten och purjolöken. Låt chili och purjo fräsa med.
  3. Tillsätt de väl avrunna kidneybönorna och majskornen. Häll på tomatkross.  Låt koka i ca 10 minuter.
  4. Pressa i vitlöksklyftorna och häll i kryddorna. Fyll tortillabröd med texmexröran. Servera med tomatskivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 l purjolök
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk texmexkrydda
  • 1 krm peppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 tortillabröd
  • tomatskivor
Lägg till i inköpslistan