Kryddig lövbiff med rädissallad

5
1
Kryddig lövbiff med rädissallad

Kryddig lövbiff med rädissallad är ett asieninspirerat recept där tunna skivor lövbiff steks i omgångar och smaksätts med bland annat spiskummin, chilipulver, honung och soja. Den smakrika rädissalladen, som du gör av rädisor, salladslök och koriander, är ett fint komplement till köttet och rätten serveras tillsammans med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Kryddig lövbiff med rädissallad

Ingredienser

4 portioner
8 skivor lövbiff
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
2 msk honung
2 msk soja
1/2 dl vatten
4 port ris, gärna jasminris

Rädissallad

1 knippe rädisor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Krispigt! Lägg salladslöken och rädisskivorna i iskallt vatten ett par minuter så blir de extra krispiga.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Emma

2020-08-03

Mycket gott! Lite förvirrande att några av ingredienserna till köttet hamnat under ”rädissallad”. Lade till rivet skal från 1 lime samt saften från 1/2 lime till salladen.

Redaktionen ICAse

2020-08-04

Hej Emma! Vad kul att du tyckte om lövbiffen! Tusen tack för att du uppmärksammade det för oss att ingredienserna hade hamnat fel, vi har nu fixat till ingredienserna i rätt ordning. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2017 KJ / 481 kCal
Fett 10.5 g
Kolhydrater 56.8 g
Protein 38.3 g
Läs mer om näringsvärden