Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig lövbiff med rädissallad

Kryddig lövbiff med rädissallad är ett asieninspirerat recept där tunna skivor lövbiff steks i omgångar och smaksätts med bland annat spiskummin, chilipulver, honung och soja. Den smakrika rädissalladen, som du gör av rädisor, salladslök och koriander, är ett fint komplement till köttet och rätten serveras tillsammans med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla lövbiffen.
  2. Blanda de torra kryddorna.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Rädissallad: Skiva rädisorna tunt. Ansa och strimla salladslöken. Grovhacka koriandern. Blanda grönsakerna.
  5. Stek lövbiffen på högsta värme i omgångar i oljan tills den fått fin stekyta. Sänk värmen efter sista omgången lövbiff och lägg tillbaka allt kött i pannan. Strö på kryddorna, rör ner honung, soja och vattnet. Låt sjuda och vänd runt.
  6. Servera lövbiffen med riset och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kockknepet: Krispigt! Lägg salladslöken och rädisskivorna i iskallt vatten ett par minuter så blir de extra krispiga.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor lövbiff
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port ris, gärna jasminris
Rädissallad
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 msk olja
  • 2 msk honung
  • 2 msk soja
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 481 kCal