Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Het lövbiff med ingefära och ananas

Strimlade lövbiffar med ingefära och ananas ger en spännande och sötstark maträtt med sting! Blanda i lite färsk koriander och smaka av med salt och peppar, så har du en fräsch måltid att ställa fram på middagsbordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär lövbiffen i strimlor. Blanda dem med soja, sweetchili, 1 msk pressad limesaft och ingefära. Låt stå ca 10 minuter.
  3. Låt ananasen rinna av och ansa salladslöken. Skär allt i grova bitar.
  4. Stek köttet i oljan i en het stekpanna. Lägg i ananasen och salladslöken mot slutet av stekningen.
  5. Hacka koriandern och blanda den med fräset. Smaka av med salt och peppar. Servera till riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (gärna jasmin)
  • ca 350 g lövbiff
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chili sauce
  • 1 lime
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 skivor ananas
  • 125 g salladslök
  • 1 msk olja
  • 1 kruka koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1306 kJ / 312 kCal