Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het lövbiff med ingefära och soja

Strimlad lövbiff snabbt i en het panna tillsammans med salladslök och sockerärtor – inte helt olikt en wok! Lövbiffen och grönsakerna rörs sedan ihop med en blandning av ingefära, sweet chili och japansk soja. Serveras med en härlig sallad med asiatisk dressing av lime, soja och rostade sesamfrön.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Pressa saften ur limen.
  3. Blanda ingefära med sweet chili och hälften av sojan.
  4. Ansa och dela sockerärtorna och salladslöken.
  5. Rosta sesamfröna i en torr och het panna och lägg dem i en salladsbunke. Blanda ner limesaften och resten av sojan. Skär salladen i grova bitar och lägg i. Vänd runt salladen precis före servering.
  6. Skär lövbiffen i strimlor och stek den i oljan i en het panna. Blanda ner salladslöken och sockerärtorna mot slutet av stekningen. Smaka av med salt och peppar. Ta av köttet från värmen och vänd ner sweet chiliblandningen.
  7. Servera lövbiffen med salladen och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 1 lime
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja gärna japansk
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 cosmopolitan sallad
  • ca 600 g lövbiff
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1947 kJ / 464 kCal