Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddig lax med ris och jalapeño

Mums säger vi till detta recept! Härligt kryddiga laxkuber steks gyllenbruna i oljan, och serveras ihop med fräscha grönsaker, het jalapeño och sval gräddfil. Koka upp ris och servera vid sidan av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fisk: Skär laxen i ca 1 1/2 cm stora bitar. Vänd försiktigt fisken runtom i kryddmixen, se till att alla sidor blir täckta.
  4. Till servering: Låt majsen rinna av. Skär jalapeñon i skivor och skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken.
  5. Stek fisken runt om i oljan i en stekpanna ca 3 minuter.
  6. Servera den kryddstekta laxen med alla tillbehör.

För alla

Läs noga innehållet på kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Fisk
  • 4 port laxfilé
  • 2 msk fishtaco kryddmix
  • 2 tsk olja
Till servering
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl jalapeño
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2873 kJ / 687 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer