Kryddig lax med ris och jalapeño

3
0 Klimatsmart
Kryddig lax med ris och jalapeño

Mums säger vi till detta recept! Härligt kryddiga laxkuber steks gyllenbruna i oljan, och serveras ihop med fräscha grönsaker, het jalapeño och sval gräddfil. Koka upp ris och servera vid sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Kryddig lax med ris och jalapeño

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Fisk

4
port laxfilé
2 msk
fishtaco kryddmix
2 tsk
olja

Till servering

1
burk majskorn (à 340 g)
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
rödlök
1 dl
jalapeño
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2873 KJ / 687 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept