Kryddig lax med ris och jalapeño
Mums säger vi till detta recept! Härligt kryddiga laxkuber steks gyllenbruna i oljan, och serveras ihop med fräscha grönsaker, het jalapeño och sval gräddfil. Koka upp ris och servera vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Fisk
4 port laxfilé
2 msk fishtaco kryddmix
2 tsk olja
Till servering
1 burk majskorn (à 340 g)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1 dl jalapeño
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2873 KJ / 687 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer