Kryddig kyckling med pumpafrön

3
1
Kryddig kyckling med pumpafrön

Kryddig kyckling med pumpafrön är ett lätt- och snabblagat recept med många välsmakande ingredienser. Kycklingklubborna smaksätts med citron, sambal oelek, spiskummin och honung samt tillagas i ugn, vilket ger dig tid till att svänga ihop den mättande couscoussalladen. Strö över lite pumpafrön och servera med kyckling och en klick matyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014

Kryddig kyckling med pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingklubbor

Kryddblandning

1/2 citron
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 msk flytande honung

Couscous med grönsaker

1/2 dl pumpafrön
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
10 torkade aprikoser
1 röd paprika
1 rödlök
1 1/2 msk olivolja
salt och peppar
65 g babyspenat
2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Henric

2020-10-03

Gott. Inte särkilt krångligt och de rostade pumpakärnorna gör verkligen mycket för smakupplevelsen

Näringsvärde per portion

Energi 2256 KJ / 538 kCal
Fett 22 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 45 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden