Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

En lyxig måltid som dessutom är både gluten och laktosfri! Du penslar kycklingen med saffran och citronjuice, kryddar med kanel och spiskummin och tillagar den sedan tillsammans med lök, aprikoser och mandel inne i ugnen. Servera tillsammans med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda saffran och citronjuice. Pensla kycklingdelarna med det.
  3. Salta, peppra och krydda lätt med spikummin och kanel. Låt stå och dra.
  4. Skala och skiva löken grovt. Dela aprikoserna. Fräs lök, aprikoser och mandel i olja 3-4 minuter. Salta och peppra. Lägg över på ett ugnssäkert fat.
  5. Lägg kycklingdelarna ovanpå aprikos- och lökblandningen och ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter. Ös kycklingen under stekningen.
  6. Servera med ris. Strö ev grovhackad persilja över. Grovt bröd passar bra till.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse saffran (à 0,5 g)
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 4 kycklingklubbor (delade i lår och ben)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 gula lökar
  • 12 torkade aprikoser
  • 1/2 dl hel sötmandel
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan