Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

En lyxig måltid som dessutom är både gluten och laktosfri! Du penslar kycklingen med saffran och citronjuice, kryddar med kanel och spiskummin och tillagar den sedan tillsammans med lök, aprikoser och mandel inne i ugnen. Servera tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

Ingredienser

4 portioner
1 påse saffran (à 0,5 g)
2 msk pressad citronjuice
4 kycklingklubbor (delade i lår och ben)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
2 gula lökar
12 torkade aprikoser
1/2 dl hel sötmandel
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

00:03:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag hällde på grädde och kryddade extra då jag vill ha sås till riset.

    Anna-karin

Testa liknande recept

  • Rostad partymix
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nyttiga snacks
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Raw aprikosbollar
    Betyg 3.1 av 5.192 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cissis snabba julkaka
    Betyg 2.9 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morötter med aprikos och mandel
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad