Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

3
0
Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

En lyxig måltid som dessutom är både gluten och laktosfri! Du penslar kycklingen med saffran och citronjuice, kryddar med kanel och spiskummin och tillagar den sedan tillsammans med lök, aprikoser och mandel inne i ugnen. Servera tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

Ingredienser

4 portioner
1 påse saffran (à 0,5 g)
2 msk pressad citronjuice
4 kycklingklubbor (delade i lår och ben)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
2 gula lökar
12 torkade aprikoser
1/2 dl hel sötmandel
2 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer