Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

En lyxig måltid som dessutom är både gluten och laktosfri! Du penslar kycklingen med saffran och citronjuice, kryddar med kanel och spiskummin och tillagar den sedan tillsammans med lök, aprikoser och mandel inne i ugnen. Servera tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling

Ingredienser

4 portioner
1   påse saffran (à 0,5 g)
2 msk  pressad citronjuice
4   kycklingklubbor (delade i lår och ben)
1/2 tsk  kanel
1/2 tsk  spiskummin
2   gula lökar
12   torkade aprikoser
1/2 dl  hel sötmandel
2 msk  olivolja
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad partymix
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nyttiga snacks
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Raw aprikosbollar
Betyg 3.1 av 5.
192 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sojakyckling från mikron
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostbricka med julkryddad frukt- och nötrulle
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga