Kryddig kyckling med blomkålsris
Saftiga kycklinglårfiléer i sällskap med gurkmeja, ingefära och russin ger middagen en spännande smak av Orienten. Blomkålsriset kan du köpa färdigrivet eller helt enkelt riva själv. God middag!
Ingredienser
4 portioner
250 g gul steklök
3 vitlöksklyftor
skal och saft av 2 citroner
1 dl sultanrussin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 msk olja
1 - 2 msk sambal oelek
600 g kycklinglårfilé
Blomkålsris
2 förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk olja
salt
peppar
Till servering
naanbröd
persilja
koriander
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett19 g
Salt4.16 g
Kolhydrater42 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 st"såsen" smakar bara citron, medan kycklingen inte smakar något alls. Kanske behöver marineras i kryddorna? Behöver minst 40min i ugn för att komma upp i rätt temperatur!! Räcker nog gott och väl med en citron. Blomkålsris är alltid gott dock.
Freja
Citronen tog över alldeles för mycket, hur hade man kunnat kompensera det?
Filip
Hej Filip! Bäst är nog att man smakar av innan man tillsätter allt. Har man stora citroner så blir mycket citronsmak. Hälsningar Michelle
ICA-köket