Kryddig karré med rökig hummus

2
0
Kryddig karré med rökig hummus

Hummus gör sig fint till alla olika slags proteiner och i detta fall karré! Köttet steks i olja och kryddas med paprika och spiskummin, samt lite mango chutney för en hint av sötma! Ät ihop med antingen ris eller couscous och skiva upp lite gurka för att bryta upp smakerna och texturen lite!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2019

Kryddig karré med rökig hummus

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller couscous
4
skivor fläskkarré
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1 dl
mango chutney
1
gurka
175 g
hummus (gärna med rökig aubergine)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2714 KJ / 651 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept