Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kryddig karré med rökig hummus

Hummus gör sig fint till alla olika slags proteiner och i detta fall karré! Köttet steks i olja och kryddas med paprika och spiskummin, samt lite mango chutney för en hint av sötma! Ät ihop med antingen ris eller couscous och skiva upp lite gurka för att bryta upp smakerna och texturen lite!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek köttet i oljan ca 3 minuter på varje sida. Sänk värmen och krydda med kryddorna. Stek ytterligare 4 minuter och vänd då och då. Rör ner mango chutney på slutet.
  3. Skär gurkan i stavar.
  4. Servera karrén med ris, gurka och hummus.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller couscous
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl mango chutney
  • 1 gurka
  • 175 g hummus (gärna med rökig aubergine)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2714 kJ / 651 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer