Kryddig karré med rökig hummus
Hummus gör sig fint till alla olika slags proteiner och i detta fall karré! Köttet steks i olja och kryddas med paprika och spiskummin, samt lite mango chutney för en hint av sötma! Ät ihop med antingen ris eller couscous och skiva upp lite gurka för att bryta upp smakerna och texturen lite!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 dl mango chutney
1 gurka
175 g hummus (gärna med rökig aubergine)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 651 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer