UNDER 30 MIN | Enkel

Fajitaskryddad karré i pita

Vardagslyx i all sin enkelhet. Denna snabba men utsökta rätt kommer förgylla din kväll. Köttet som steks i fajitakryddan serveras i de ljumna pitabröden. Toppa med den krämiga hummusen, grönsakerna och en klick svalkande yoghurt. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva löken. Plocka loss salladsbladen och skiva tomaterna.
  3. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Strimla köttet och stek i oljan i en stekpanna. Krydda med fajitaskryddan.
  5. Blanda yoghurten med lite salt och peppar.
  6. Servera köttet med tillbehören.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Blanda i lite rostade sesamfrön i hummusen!

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 rödlök
  • 1 salladshuvud
  • 2 tomater
  • 4 frysta pitabröd
  • 2 skivor fläskkarré
  • 2 tsk olja
  • 2 msk fajita kryddmix
  • 1 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 1 dl hummus

Näringsvärde
Per portion

Energi 2574 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept