Kryddig jordnötsdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kryddig jordnötsdipp

Här är ett läckert recept på en kryddig jordnötsdipp som är lättlagad och tar max 20 minuter att göra. Den har en spännande smak av bland annat koriander, kajennpeppar, spiskummin och såklart jordnötter och är god att äta med till exempel kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg jordnötssmöret i en liten skål. Tillsätt det heta vattnet och rör tålmodigt tills du fått en jämn smet.
  2. Vänd ner återstående ingredienser. Smaka av med farin, salt och kajenn. Förvara i kyl, men såsen smakar bäst vid rumstemperatur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/4 dl jordnötssmör
  • 1 1/4 dl hett vatten
  • 2 msk soja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk finmalen spiskummin
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 2 msk Brun Farin
  • salt
  • kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan