Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir
Ett underbart och färgglatt recept som passar de flesta i familjen! Den läckra kycklingen smaksätts med yoghurt, curry, spiskummin och vitlök innan den steks härligt saftig i ugnen. Under tiden passar du på att svänga ihop tillbehören i form av nykokt ris och svalkande gurkyoghurt. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 dl matyoghurt
1 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
4 port ris (gärna fullkorn)
Gurkyoghurt
1 gurka
1 knippe rädisor
1 dl matyoghurt
1 krm salt
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1832 KJ / 437 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket uppskattat av hela familjen. Jag fick göra mer gurkyoghurt för den tog slut. Ett uppskattat recept från matkassen som är återkommande hos oss. Vi gör den på kycklinginnerfilé. Tid och temperatur funkar bra. 175 grader står det i vårt receptkort.
Elisabeth
2023-10-04Hej Hanne, Marie och Eva! Vi håller helt med! Tyvärr var värmen felskriven och det ska vara 225°C. Tack för att ni hörde av er så vi kunde korrigera i receptet!
Redaktionen
2014-09-29Lagade denna rätt med termometer. Ändå tyckte jag att kycklingen blev lite torr. Gurkyoghurten var uppskattad av barnbarnen.
Eva
2014-09-28