Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir

40
7
Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir

Ett underbart och färgglatt recept som passar de flesta i familjen! Den läckra kycklingen smaksätts med yoghurt, curry, spiskummin och vitlök innan den steks härligt saftig i ugnen. Under tiden passar du på att svänga ihop tillbehören i form av nykokt ris och svalkande gurkyoghurt. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 dl matyoghurt
1 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
4 port ris (gärna fullkorn)

Gurkyoghurt

1 gurka
1 knippe rädisor
1 dl matyoghurt
1 krm salt
1 lime

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Redaktionen

2014-09-29

Hej Hanne, Marie och Eva! Vi håller helt med! Tyvärr var värmen felskriven och det ska vara 225°C. Tack för att ni hörde av er så vi kunde korrigera i receptet!

Eva

2014-09-28

Lagade denna rätt med termometer. Ändå tyckte jag att kycklingen blev lite torr. Gurkyoghurten var uppskattad av barnbarnen.

Marie heléne

2014-09-26

Håller med, 12 min räcker definitivt inte.

Näringsvärde per portion

Energi 1832 KJ / 437 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden