Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Curry pulled pork i naanbröd

Slow food med indisk känsla. Pulled pork tar fem timmar i ugnen, men så faller köttet också isär när det är klart. Här i en curryvariant som serveras på naanbröd med färsk koriander, sallad och yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100˚C.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur och skiva chilin. 
  3. Fräs all lök och chili i oljan i en vid gryta som har lock där spjällen får plats. Tillsätt de torra kryddorna och fräs med dem någon minut. Rör ner tomatpuré, ingefära och buljong. Krydda revbensspjället runt om med salt och peppar. Lägg ner det i grytan och sätt på locket.
  4. Sätt in i nedre delen av ugnen ca 5 timmar. Vänd köttet då och då (när köttet är klart ska det lätt falla isär när man tar det med en gaffel).
  5. Till servering: Dela bröden i halvor och värm dem enligt anvisningen på förpackningen. Ansa salladen.
  6. Servera köttet genom att ta en bit med en gaffel och lägg på brödet tillsammans med sallad och matyoghurt. Garnera med koriander.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Frys buljongen till en chicken curry.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 4 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 gröna chili
  • 3 msk olja
  • 4 tsk curry
  • 1 1/2 tsk mald koriander
  • 2 krm mald kardemumma
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 msk riven ingefära
  • 4 dl oxbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Till servering
  • 4 naanbröd
  • 1 romansallad
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 kruka färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1782 kJ / 427 kCal