Curry pulled pork i naanbröd

34
1
Curry pulled pork i naanbröd

Slow food med indisk känsla. Pulled pork tar fem timmar i ugnen, men så faller köttet också isär när det är klart. Här i en curryvariant som serveras på naanbröd med färsk koriander, sallad och yoghurt.

Curry pulled pork i naanbröd

Ingredienser

8 (buffé)
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 gröna chili
3 msk olja
4 tsk curry
1 1/2 tsk mald koriander
2 krm mald kardemumma
4 msk tomatpuré
5 msk riven ingefära
4 dl oxbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
2 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

4 naanbröd
1 romansallad
2 dl matyoghurt
1 kruka färsk koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Frys buljongen till en chicken curry.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Michael

2015-02-01

Väldigt mycket vätska i receptet. Fick köra sista timmen utan lock för att vätskan skulle koka ner.

Näringsvärde per portion

Energi 1782 KJ / 427 kCal
Fett 261 g
Kolhydrater 208 g
Protein 268 g
Läs mer om näringsvärden