Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir

Betyg 3.3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir

Ett underbart och färgglatt recept som passar de flesta i familjen! Den läckra kycklingen smaksätts med yoghurt, curry, spiskummin och vitlök innan den steks härligt saftig i ugnen. Under tiden passar du på att svänga ihop tillbehören i form av nykokt ris och svalkande gurkyoghurt. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 dl matyoghurt
1 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
4 port ris (gärna fullkorn)

Gurkyoghurt

1 gurka
1 knippe rädisor
1 dl matyoghurt
1 krm salt
1 lime

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Mycket uppskattat av hela familjen. Jag fick göra mer gurkyoghurt för den tog slut. Ett uppskattat recept från matkassen som är återkommande hos oss. Vi gör den på kycklinginnerfilé. Tid och temperatur funkar bra. 175 grader står det i vårt receptkort.

    Elisabeth

  • Hej Hanne, Marie och Eva! Vi håller helt med! Tyvärr var värmen felskriven och det ska vara 225°C. Tack för att ni hörde av er så vi kunde korrigera i receptet!

    Ica-köket

  • Lagade denna rätt med termometer. Ändå tyckte jag att kycklingen blev lite torr. Gurkyoghurten var uppskattad av barnbarnen.

    Eva

  • Håller med, 12 min räcker definitivt inte.

    Marie heléne

  • Lagar exakt samma och undrar hur kyckling kan bli genomstekt på bara 12 minutter, måste vara fel i receptet!!!! Har ICA nån kommentar till detta????

    Hanne

  • 175 grader i 12 minuter?! I min ugn är kycklingen fortfarande rå då. Det måste vara något som inte stämmer i receptet.

    Roger

  • Det verkar enkelt och låter gott. Ska bjuda på denna rätt och se vad gästerna säger om innehållet och även vad jag själv tycker om rätten så jag kan stjärnmarkera den i efterhand. Bra tips om att kunna öka på kryddningen för mera smak.

    Lisbet

  • Lätt att göra och omtyckt att gammal som ung. Nästa gång ökar jag på kryddningen lite till.

    Ann-sofi

Näringsvärde per portion

Energi1832 KJ / 437 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kebabspett med gul sås och blomkål
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegonuggets med currydipp
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med curryremoulad
    Betyg 4.4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt lax med tzatziki och paprika
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tonfiskpasta med curry och bönor
    Betyg 2.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Broccoliris med ugnskyckling
    Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad