Kryddig fläskkotlett med fetaost- och tomatsallad
Servera en kryddig fläskkottlett med sallad och ris till middag. Du steker köttet tillsammans med purjolök och kidneybönor tills allt har fått smak av de goda kryddorna. Servera köttet med fluffigt ris och en örtig tomatsallad bestående av oregano och fetaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Sallad
4 tomater
150 g fetaost
1 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 kruka oregano
Gyros
380 g kokta kidneybönor
1/2 purjolök
ca 600 g tunnskivad fläskkotlett
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2885 KJ / 689 kCal
Fett27.6 g
Salt3.4 g
Kolhydrater59.8 g
Protein46.6 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer