Kotlett med potatis- och selleristomp

3
1
Kotlett med potatis- och selleristomp

Ikväll bjuds det på saftiga gyllenbruna kotletter med potatis- och selleristomp. Samtidigt som potatis och rotselleri kokas mjukt finns det tid till att förbereda en krispigt god sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Kotlett med potatis- och selleristomp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
250 g
rotselleri
2 dl
crème fraiche
1 dl
mjölk

Sallad

1
krispsallad
1 msk
olivolja
1 msk
senap
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2 dl
rostade och saltade pumpakärnor

Kotletter

600 g
benfria fläskkotletter
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Linda

2018-03-08

Jag tycker att det ör nästintill skamligt att kalla stekt fläskkotlett med potatismos med grönsallad för ”inspiration”. Tråkmat kallar jag det.

Näringsvärde per portion

Energi 2752 KJ / 656 kCal
Fett 33 g
Salt 2.83 g
Kolhydrater 48 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept