Kotlett med potatis- och selleristomp
Ikväll bjuds det på saftiga gyllenbruna kotletter med potatis- och selleristomp. Samtidigt som potatis och rotselleri kokas mjukt finns det tid till att förbereda en krispigt god sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g rotselleri
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
Sallad
1 krispsallad
1 msk olivolja
1 msk senap
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rostade och saltade pumpakärnor
Kotletter
600 g benfria fläskkotletter
1 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2752 KJ / 656 kCal
Fett33 g
Salt2.83 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag tycker att det ör nästintill skamligt att kalla stekt fläskkotlett med potatismos med grönsallad för ”inspiration”. Tråkmat kallar jag det.
Linda
2018-03-08