Friterad fläskfilé med persikochutney
Friterad fläskfilé med persikochutney är en mustig middagsrätt med både hetta och sötma, som kräver en fritös eller stor gryta. Fläskfilén friteras kryddigt och serveras med ris och en mycket god och smakrik chutney på bland annat persika och vitlök.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
ca 5 dl olja till fritering
Frityrsmet
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
1/2 tsk bakpulver
1 tsk curry
1 tsk salt
några droppar tabasco
2 äggvitor
Persikochutney
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 burk persikor (à 420 g)
1 msk vinäger
1/2 msk honung
2 tsk garam masala
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
ris
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag tillsatte mer vetemjöl i frityrsmeten och resultatet blev bättre
Michelle
2002-09-28