Friterad fläskfilé med persikochutney

2
1
Friterad fläskfilé med persikochutney

Friterad fläskfilé med persikochutney är en mustig middagsrätt med både hetta och sötma, som kräver en fritös eller stor gryta. Fläskfilén friteras kryddigt och serveras med ris och en mycket god och smakrik chutney på bland annat persika och vitlök.

Friterad fläskfilé med persikochutney

Ingredienser

4 portioner
500 g fläskfilé
ca 5 dl olja till fritering

Frityrsmet

1 dl vetemjöl
1 dl vatten
1/2 tsk bakpulver
1 tsk curry
1 tsk salt
några droppar tabasco
2 äggvitor

Persikochutney

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 burk persikor (à 420 g)
1 msk vinäger
1/2 msk honung
2 tsk garam masala
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

ris
sallad

Gör så här

Tips

Chutneyn kan serveras både varm och kall.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Michelle

2002-09-28

Jag tillsatte mer vetemjöl i frityrsmeten och resultatet blev bättre