Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterad fläskfilé med persikochutney

Friterad fläskfilé med persikochutney är en mustig middagsrätt med både hetta och sötma, som kräver en fritös eller stor gryta. Fläskfilén friteras kryddigt och serveras med ris och en mycket god och smakrik chutney på bland annat persika och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor eller strimlor.
  2. Smet: Vispa mjöl och vatten till en klimpfri smet. Tillsätt bakpulver, curry, salt och tabasco. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i smeten.
  3. Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 170-180°C. Kontrollera med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min.
  4. Doppa fläskfilén i frityrsmeten. Fritera några bitar i taget i oljan, ca 3 min. Ta upp och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  5. Chutney: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull. Låt persikorna rinna av och hacka dem. Låt fräsa med löken några minuter. Tillsätt vinäger, honung och kryddor. Låt puttra ca 5 min.
  6. Till servering: Servera fläskfilén nyfriterad med persikochutney, ris och sallad.

Tips

Chutneyn kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • ca 5 dl olja till fritering
Frityrsmet
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • några droppar tabasco
  • 2 äggvitor
Persikochutney
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 burk persikor (à 420 g)
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 msk honung
  • 2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • ris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?