Friterad fläskfilé med persikochutney

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Friterad fläskfilé med persikochutney

Friterad fläskfilé med persikochutney är en mustig middagsrätt med både hetta och sötma, som kräver en fritös eller stor gryta. Fläskfilén friteras kryddigt och serveras med ris och en mycket god och smakrik chutney på bland annat persika och vitlök.

Friterad fläskfilé med persikochutney

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskfilé
ca 5 dl  olja till fritering

Frityrsmet

1 dl  vetemjöl
1 dl  vatten
1/2 tsk  bakpulver
1 tsk  curry
1 tsk  salt
några droppar tabasco
2   äggvitor

Persikochutney

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
1   burk persikor (à 420 g)
1 msk  vinäger
1/2 msk  honung
2 tsk  garam masala
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

ris
sallad

Gör så här

Tips

Chutneyn kan serveras både varm och kall.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jag tillsatte mer vetemjöl i frityrsmeten och resultatet blev bättre

Michelle

2002-09-28

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persikovårrulle
Betyg 2.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddig färslåda med pumpafrön
Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga