Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marmorerade te-ägg

Marmorerade ägg är ett idealiskt sätt att lyxa till soppan eller salladen. Du kokar äggen och låter dem suga åt sig den intensiva aromen från lagen som innehåller svart te, ketjap manis och garam masala. Annorlunda och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp  vatten i en kastrull, tillsätt teblad och ev ketjap manis och kryddblandning.
  2. Koka upp vatten i en annan kastrull och låt äggen koka i 3 minuter. Ta upp dem.
  3. Krackelera försiktigt äggskalen så att vätskan kan sippra in. Lägg ner dem i tevätskan, som ska vara ca 70°C (nästan sjuder). Låt stå i 1 timme. Använd termometer - håll temperaturen så nära 70°C som möjligt, men helst inte över.
  4. Skala, halvera och servera gärna med "Vårgrön soppa med ägg".

Tips

Äggen kan kokas en dag i förväg. Förvaras i telagen i kylen. Värm dem sedan i lagen till 70°C.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 l vatten
  • 6 ägg
  • 2 msk svart te
  • ev 1 dl ketjap manis
  • ev 2 msk garam masala eller liknande kryddblandning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?