Äggcurry med potatis

5
3
Äggcurry med potatis

Äggcurry med potatis är bengalisk husman som är populär bland studenter eftersom den är både billig och mättande. En smakrik potatisbaserad curry med kokt ägg som steks gyllene och krispig i en kryddig olja. Servera med ris och ärtor och toppa gärna med rostad lök och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Äggcurry med potatis

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 msk rapsolja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt

Curry

1 stor gul lök
1 grön chili
1 tomat
400 g fast potatis
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk garam masala
1 tsk salt
3 lagerblad
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
1 tsk grovkornig senap
vatten
2 dl hackad koriander

Till servering

kokt ris med ärtor
färsk koriander
rostad lök

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Tips

Byt 1 grön chili mot 3 små piri piri (för 4 port).
Koka riset enligt anvisning på förpackningen och tillsätt gröna ärtor de sita 2-3 minuterna av koktiden.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Mitra

2021-11-20

När ska grön chilin in?

Sofia

2021-11-09

Mycket gott och lättlagat!

Peter

2021-10-24

Hej, jag vill bara säkerställa att det är chiliPULVER ni menar och inget annat.