Äggcurry med potatis

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
3
Äggcurry med potatis

Äggcurry med potatis är bengalisk husman som är populär bland studenter eftersom den är både billig och mättande. En smakrik potatisbaserad curry med kokt ägg som steks gyllene och krispig i en kryddig olja. Servera med ris och ärtor och toppa gärna med rostad lök och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Äggcurry med potatis

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 msk rapsolja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt

Curry

1 stor gul lök
1 grön chili
1 tomat
400 g fast potatis
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk garam masala
1 tsk salt
3 lagerblad
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
1 tsk grovkornig senap
vatten
2 dl hackad koriander

Till servering

kokt ris med ärtor
färsk koriander
rostad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

När ska grön chilin in?

Mitra

2021-11-20

Mycket gott och lättlagat!

Sofia

2021-11-09

Hej, jag vill bara säkerställa att det är chiliPULVER ni menar och inget annat.

Peter

2021-10-24

Testa liknande recept

Kryddig färslåda med pumpafrön
Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk gryta
Betyg 3.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bengalisk palak paneer
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga