Äggcurry med potatis
Äggcurry med potatis är bengalisk husman som är populär bland studenter eftersom den är både billig och mättande. En smakrik potatisbaserad curry med kokt ägg som steks gyllene och krispig i en kryddig olja. Servera med ris och ärtor och toppa gärna med rostad lök och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 msk rapsolja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
Curry
1 stor gul lök
1 grön chili
1 tomat
400 g fast potatis
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk garam masala
1 tsk salt
3 lagerblad
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
1 tsk grovkornig senap
vatten
2 dl hackad koriander
Till servering
kokt ris med ärtor
färsk koriander
rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
När ska grön chilin in?
Mitra
2021-11-20Mycket gott och lättlagat!
Sofia
2021-11-09Hej, jag vill bara säkerställa att det är chiliPULVER ni menar och inget annat.
Peter
2021-10-24