Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo
Laga en fräsch smakbomb till middag! Smaksätt kycklingfärs med vitlök, chili, lime och fisksås och avnjut tillsammans med ris i ett krispigt salladsblad. Toppa dina salladswraps med chilimajonnäs, hackade jordnötter och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 dl jasminris
4 vitlöksklyftor
1 - 2 röd peppar (chili)
500 g kycklingfärs
2 msk olja
3 msk asiatisk fisksås
1 msk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
4 finskurna salladslökar
2 hjärtsalladshuvuden eller 1 liten isbergsallad (för 4 port)
1/2 dl hackade cashew- eller jordnötter
1 krm kruka grovhackad koriander
Till servering
chilimajonnäs
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl chilimajo till servering.
Energi2044 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt2.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett av mina absoluta favoritrecept! Så gott
Anna
2024-05-13Kanongott och framförallt gick det snabbt att laga! Kommer absolut göra fler gånger
Lisa
2024-04-13Det smakar så gott, kommer göra det flera ggr. Vi hade ingen salladslök hemma tog silverlök istället
Agnetha
2024-01-21