Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo

11
3
Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo

Laga en fräsch smakbomb till middag! Smaksätt kycklingfärs med vitlök, chili, lime och fisksås och avnjut tillsammans med ris i ett krispigt salladsblad. Toppa dina salladswraps med chilimajonnäs, hackade jordnötter och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo

Ingredienser

4 portioner
2 dl jasminris
4 vitlöksklyftor
1 - 2 röd peppar (chili)
500 g kycklingfärs
2 msk olja
3 msk asiatisk fisksås
1 msk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
4 finskurna salladslökar
2 hjärtsalladshuvuden eller 1 liten isbergsallad (för 4 port)
1/2 dl hackade cashew- eller jordnötter
1 krm kruka grovhackad koriander

Till servering

chilimajonnäs
limeklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exkl chilimajo till servering.

Gör så här

Tips

Det går bra att byta ut kycklingfärs mot fläskfärs eller vegofärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Anna-lena

2023-01-25

Supergott, i vår familj räcker en halv chili och färsen kan serveras utan salladsbröd och med en sallad till bara. ' Perfekt med att man kan variera styrkan med chilimajonnäsen.

Karl peter

2023-01-25

Supergoda! Och snabbt fixat. Hettan kan man variera med både mängd chili och chilimajo. Passar alla!

Tina

2023-01-22

Otroligt goda! Kommer vi att göra fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2044 KJ / 487 kCal
Fett 20 g
Salt 24 g
Kolhydrater 41 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden