Kryddig färs i salladsblad med ris och chilimajo

Laga en fräsch smakbomb till middag! Smaksätt kycklingfärs med vitlök, chili, lime och fisksås och avnjut tillsammans med ris i ett krispigt salladsblad. Toppa dina salladswraps med chilimajonnäs, hackade jordnötter och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 dl jasminris
4 vitlöksklyftor
1 - 2 röd peppar (chili)
500 g kycklingfärs
2 msk olja
3 msk asiatisk fisksås
1 msk finrivet limeskal
3 msk färskpressad limejuice
4 finskurna salladslökar
2 hjärtsalladshuvuden eller 1 liten isbergsallad (för 4 port)
1/2 dl hackade cashew- eller jordnötter
1 krm kruka grovhackad koriander
Till servering
chilimajonnäs
limeklyftor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat exkl chilimajo till servering.
Gör så här
Tips
Det går bra att byta ut kycklingfärs mot fläskfärs eller vegofärs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2044 KJ / 487 kCal
Fett20 g
Salt2.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott
Lorelei
2023-09-23En riktig fullträff här hemma. Reducerade till två salladslöken och tillsatte en halv gul lök. Fanns bara fläskfärs i butiken och det funkade bra. Detta kommer vi laga igen!
Louise
2023-04-15Sååå gott!! Har blivit en ny favorit hemma hos oss, man kan även variera och äta det i tortillabröd om man vill ha det lite matigare. Eller att bara äta det som en bowl om man tycker det är krångligt att äta i salladsblad. Mycket koriander på och lime är pricken över i:et!
Frida
2023-04-09