Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bananer i kokosmjölk

En härlig och söt efterrätt av banan, kokosmjölk och socker. Perfekt att servera som dessert efter en god middag. Både exotiskt, roligt och fantastiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kokosmjölk med salt och socker i en kastrull.
  2. Dela bananerna på längden. Skär sedan på tvären i 4 cm långa bitar.
  3. Lägg bananbitarna i kokosmjölken och sjud tills bananerna är varma.
  4. Häll upp i dessertskålar, strö över kokosflingor. Servera gärna med vaniljglass.

Inga tillbehör medräknade i näringsberäkningen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör laktos- och äggfri: Servera utan vaniljglass.

Tips

En fyllig och "rik" dessert som passar efter en lättare varmrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 3 bananer
  • 1/2 dl kokosflingor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1145,7 kJ / 273,8 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer