Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokospannkakor med frukt och bär

De här fina pannkakorna blir extra frasiga eftersom de görs på vatten istället på mjölk. Med kokos i smeten finns en asiatisk smak som passar fint till de syrliga bären.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina den frysta frukten och bären.
  2. Vispa ihop ägg och vatten i en skål. Tillsätt mjöl, strösocker och salt och vispa till en jämn smet.
  3. Smält smör eller margarin och rör ner det i smeten. Häll lite av smeten i stekpannan, strö på kokos (1 dl per pannkaka) och stek till en pannkaka. Gör likadant med resten av smeten.
  4. Servera pannkakorna med frukt- och bärblandningen.

För alla

Gör glutenfri: gör egna glutenfria pannkakor eller köp färdiga eller färdig smet.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: gör egna pannkakor enligt receptet Äggfri pannkaka.

Tips

Kockknepet: Torrosta kokosflingor i en het panna för att få fram fylligare smak. Strö över de färdigstekta pannkakorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst, tinad frukt och bär
  • 3 ägg
  • 6 dl vatten
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 förp kokosflingor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1594 kJ / 381 kCal