Kryddbakad torsk med fänkål och tomat
Kryddbakad torsk med fänkål som får en sprakande gul färg av saffran. Kryddor mortlas, strös runt fisken och steks färdig i ugnen. Den mjuka såsen av bland annat fänkål, lök, citron och saffran sprider en ljuvlig doft i köket medan den kokas. Avnjut ihop med torsk, nykokt ris och tomathalvor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
Ingredienser
900 g fast potatis
Torsk
1 tsk dillfrö
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
600 g torskfilé
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
Sås
2 schalottenlökar
1 fänkål
1 msk smör
1/2 g saffran
1 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 517 kCal
Fett22 g
Salt3.8 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod, kommer att laga flera gånger
Elisabeth
2024-09-14Jätte gott med en klick sambal och lite av kryddan Red Thyme.
Ingrid
2024-04-21Toppenrecept. Jag tog en knivsudd sambal olek i såsen, kan rekommenderas
Gillis
2019-02-28