Kryddbakad torsk med fänkål och tomat

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
4
Kryddbakad torsk med fänkål och tomat

Kryddbakad torsk med fänkål som får en sprakande gul färg av saffran. Kryddor mortlas, strös runt fisken och steks färdig i ugnen. Den mjuka såsen av bland annat fänkål, lök, citron och saffran sprider en ljuvlig doft i köket medan den kokas. Avnjut ihop med torsk, nykokt ris och tomathalvor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Kryddbakad torsk med fänkål och tomat

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

900 g fast potatis

Torsk

1 tsk dillfrö
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
600 g torskfilé
250 g körsbärstomater
1 kruka dill

Sås

2 schalottenlökar
1 fänkål
1 msk smör
1/2 g saffran
1 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Supergod, kommer att laga flera gånger

Elisabeth

2024-09-14

Jätte gott med en klick sambal och lite av kryddan Red Thyme.

Ingrid

2024-04-21

Toppenrecept. Jag tog en knivsudd sambal olek i såsen, kan rekommenderas

Gillis

2019-02-28

Näringsvärde per portion

Energi2160 KJ / 517 kCal
Fett22 g
Salt3.8 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och blomkål
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskfilé med dillsås och morötter
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkål och dill rub
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga