Kryddbakad torsk med fänkål och tomat

Kryddbakad torsk med fänkål som får en sprakande gul färg av saffran. Kryddor mortlas, strös runt fisken och steks färdig i ugnen. Den mjuka såsen av bland annat fänkål, lök, citron och saffran sprider en ljuvlig doft i köket medan den kokas. Avnjut ihop med torsk, nykokt ris och tomathalvor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Ingredienser
Ingredienser
Torsk
Sås
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppenrecept. Jag tog en knivsudd sambal olek i såsen, kan rekommenderas
Gillis
2019-02-28Jättegott! Det finns många smaker... Frun sa att det är barnsligt lätt att laga ;)
Patrick
2015-02-03