Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torskfilé med dillsås och morötter

Denna fiskmåltid är en trevlig och okomplicerad maträtt med rena smaker. Du serverar torsken eller hokin tillsammans med de kokta morötterna, potatisen och bladspenaten. Servera med den varma dillsåsen. Tänk på att köpa miljömärkt fisk.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Tina fisken om den är fryst.
  3. Tvätta och koka potatisen. Skala och skär morötterna i stavar. Låt dem koka med potatisen de sista minuterna. Låt rotfrukterna rinna av och vänd sedan i spenaten.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skär halva citronen i skivor och lägg dem på fisken, krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 15 minuter.
  5. Häll buljongen och grädden i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen och koka upp under omrörning. Tillsätt dillfrön. Koka ca 5 minuter och smaka av med salt, peppar och pressad citronjuice.
  6. Servera fisken med sås, potatis, morötter och spenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé eller hokifilé
  • 900 g potatis
  • 3 morötter
  • 65 g bladspenat
  • 1 citron
  • salt och peppar
Sås
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dillfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 452 kCal