Torskfilé med dillsås och morötter

19
3
Torskfilé med dillsås och morötter

Denna fiskmåltid är en trevlig och okomplicerad maträtt med rena smaker. Du serverar torsken eller hokin tillsammans med de kokta morötterna, potatisen och bladspenaten. Servera med den varma dillsåsen. Tänk på att köpa miljömärkt fisk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Torskfilé med dillsås och morötter

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé eller hokifilé
900 g potatis
3 morötter
65 g bladspenat
1 citron
salt och peppar

Sås

1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk dillfrö

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Anders gustaf

2022-11-30

Färsk torskfilé 170 gr i 20 min blev perfekt. Såsen mkt smakrik och fyllig.

Anna

2011-08-23

Ja, precis. Min sambo körde på 225 grader

Jessica

2011-08-16

Jo, men graderna i ugnen då?

Näringsvärde per portion

Energi 1890 KJ / 452 kCal
Fett 11.2 g
Kolhydrater 55.7 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden