Dillstekt strömming med inlagd fänkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dillstekt strömming med inlagd fänkål

Denna hemmagjorda ättiksinlagda fänkål blir ett bra komplement till den stekta strömmingen smaksatt med dill. Om du förberett inläggningen innan så är det här en snabb rätt att laga till. Serveras ihop med potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Ansa och hyvla fänkålen tunt med en osthyvel. Lägg ner fänkålen och dillen i ättikslagen.
  2. Klipp av ryggfenan från strömmingen. Krydda den med stött dillfrö, salt och peppar. Lägg ihop strömmingen två och två med skinnsidan utåt.
  3. Blanda ströbröd och rågmjöl på ett fat. Vänd strömmingen i mjölblandningen.
  4. Stek strömmingen i omgångar. Hetta upp matfettet i stekpannan och stek 1-2 minuter på varje sida.
  5. Servera med potatismos gärna av mandelpotatis och inlagd fänkål.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 stor fänkål
  • 2 msk finskuren dill
  • 600 g strömmingsflundra
  • 2 msk dillfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • smör eller margarin till stekning
Till servering
  • potatismos (gärna av mandelpotatis)
Lägg till i inköpslistan