UNDER 15 MIN | Enkel

Kräming fänkålssallad med dill och kummin

Det här är en nyttig och fräsch sallad som passar perfekt som tillbehör på grillfesten. Den härliga krämigheten kommer från grekisk yoghurt som du blandar med kryddor och fänkål. Supergott till fiskburgaren.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa fänkålen och skiva den tunt.
  2. Mortla kummin, dillfrö och salt och blanda med yoghurten. Vänd ner fänkålen.
  3. Hacka dillen och vänd ner.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor fänkål
  • 1/2 tsk kummin
  • 1 tsk dillfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 kruka dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 193 kJ / 46 kCal