UNDER 30 MIN | Medel

Björnbärssylt & färskost

Denna härliga björnbärssylt och lena färskost är perfekta till frukostbrödet! Mixa snabbt cottage cheese till en krämig ost medan björnbär och socker får puttra ihop till en sylt. Servera din hemmagjorda sylt och ost till nybakade dinkelscones.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa naturell cottage cheese med stavmixer. Klart!
  2. Låt björnbär småputtra med socker och vatten i en kastrull i 10-12 minuter, till syltkonsistens. Servera sylt och färskost till Dinkelscones.

För alla

Färskost: gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: byt cottage cheese mot tofu.
Björnbärssylt: gluten-, mjölk- och äggfri.

Ingredienser

  • naturell cottage cheese
  • 1 paket björnbär (à 250 g)
  • 4 msk socker
  • 4 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 106 kJ / 25 kCal
Fett: 0,1 g
Läs mer om näringsvärden