Blandad grönsallad med bärvinägrett

6
1
Blandad grönsallad med bärvinägrett

Vill du ha en spännande sallad till maten eller bara en snabb lättlunch? Prova då denna blandade grönsallad med söt bärvinägrett. Häll över vinägretten på den krispiga salladen och strö på salladskrydda. Servera och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Blandad grönsallad med bärvinägrett

Ingredienser

4 portioner
50 g björnbär
50 g hallon
1 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
250 g blandad sallad t ex roman-, eklöv- och rucola (250 g motsvarar ca 2 tråg blandad sallad)
1 tsk grekisk salladskrydda

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Brödkrutong kallas vitt bröd som skurits i tärningar och stekts i smör/olja eller som rostats i torr panna i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Carina

2005-04-28

Detta receptet låter kanske lite mysko men vi serverade det vid en middag med 15 personer och det var bara barnen som inte var förtjusta. En jättespännande smak kombination