Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Blandad grönsallad med bärvinägrett

Vill du ha en spännande sallad till maten eller bara en snabb lättlunch? Prova då denna blandade grönsallad med söt bärvinägrett. Häll över vinägretten på den krispiga salladen och strö på salladskrydda. Servera och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa bären med vinägern och olivoljan. Lägg salladen i en skål och fördela dressingen över.
  2. Strö salladskryddan över. Servera genast.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Brödkrutong kallas vitt bröd som skurits i tärningar och stekts i smör/olja eller som rostats i torr panna i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g björnbär
  • 50 g hallon
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 250 g blandad sallad t ex roman-, eklöv- och rucola (250 g motsvarar ca 2 tråg blandad sallad)
  • 1 tsk grekisk salladskrydda
Lägg till i inköpslistan