Blandad grönsallad med bärvinägrett

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Blandad grönsallad med bärvinägrett

Vill du ha en spännande sallad till maten eller bara en snabb lättlunch? Prova då denna blandade grönsallad med söt bärvinägrett. Häll över vinägretten på den krispiga salladen och strö på salladskrydda. Servera och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Blandad grönsallad med bärvinägrett

Ingredienser

4 portioner
50 g björnbär
50 g hallon
1 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
250 g blandad sallad t ex roman-, eklöv- och rucola (250 g motsvarar ca 2 tråg blandad sallad)
1 tsk grekisk salladskrydda

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Detta receptet låter kanske lite mysko men vi serverade det vid en middag med 15 personer och det var bara barnen som inte var förtjusta. En jättespännande smak kombination

Carina

2005-04-28

Testa liknande recept

Sommarbär med lime- och myntakryddad honungsyoghurt
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blandbärssaft
Betyg 2.2 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörda björnbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga