Blandad grönsallad med bärvinägrett
Vill du ha en spännande sallad till maten eller bara en snabb lättlunch? Prova då denna blandade grönsallad med söt bärvinägrett. Häll över vinägretten på den krispiga salladen och strö på salladskrydda. Servera och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
50 g björnbär
50 g hallon
1 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
250 g blandad sallad t ex roman-, eklöv- och rucola (250 g motsvarar ca 2 tråg blandad sallad)
1 tsk grekisk salladskrydda
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta receptet låter kanske lite mysko men vi serverade det vid en middag med 15 personer och det var bara barnen som inte var förtjusta. En jättespännande smak kombination
Carina
2005-04-28