Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddad ryggbiff med varm tomat och mozzarellasallad

Härligt kryddad ryggbiff som serveras tillsammans med en lättlagad men matig tomat- och mozzarellasallad. Krydda biffen med nya Chicken & Steak från Santa Maria som ger det lilla extra till alla sorters kött och fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ryggbiff: Ta biffarna ur kylen en halvtimme innan tillagning.
  2. Torka av köttet och gnid in det med Chicken & Steak-kryddan.
  3. Stek biffarna på riktigt varmt grilljärn, ca 2 min på varje sida. Efterkrydda gärna med lite extra Chicken & Steak.
  4. Tomat- och mozzarellasallad: Dela de stora tomaterna i klyftor, och de små tomaterna i halvor och lägg i en ugnsfast form.
  5. Blanda tomaterna med olivolja och salt. Grilla i 225°C i ugn, ca 7 minuter.
  6. Dela mozzarellan i bitar, lägg i formen och krydda med Santa Maria Roasted Garlic & Pepper. Sätt in i ugnen ytterligare ca 1 minut.
  7. Lägg basilikan på den varma tomatsalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg
Gör mjölkproteinfri mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Ryggbiff
  • 4 st skivor ryggbiff
  • 4 tsk kryddblandning Chicken & Steak (kryddkvarn)
  • 1 msk olja till stekning (alt smör)
Tomat- och mozzarellasallad
  • 600 g tomater (blandade sorter och färger)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk kryddblandning Rock Salt (kryddkvarn)
  • 250 g mozzarella
  • 1 msk kryddblandning Roasted Garlic & Pepper (kryddkvarn)
  • 1 kruka färsk basilika (grovt hackad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1677 kJ / 402 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB