Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad flankstek/flappstek med hoisinsås

Till grillad flankstek/flappstek med hoisinsås passar en fräsch nudelsallad med dressing. Låt köttet ligga i rumstemperatur cirka en halvtimme innan det ska grillas, då det ger kortare tillagningstid och därmed saftigare kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt köttet ligga i rumstemperatur ca 30 minuter innan det ska grillas.
  2. Snitta flanksteken/flappsteken på tvären med 2 cm mellanrum.
  3. Grilla köttet 5-6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen i köttet är 58˚C. Krydda med salt, peppar och hoisinsås.
  4. Skiva köttet på snedden.
  5. Servera med Nudelsallad med dressing.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 flankstek /flappstek
  • salt och peppar
  • hoisinsås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?