Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Röding är ett elegant alternativ till laxen, här serverad i samklang med en gräddig kräm med smak av pepparrot. Picklad sparris får smak av dill och blir en spännande del av denna måltid.

Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Gräddfil

3 dl gräddfil
1 msk riven färsk pepparrot
salt
peppar

Sparris

1/2 dl vatten
1 krm salt
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättika (12%)
250 g vit sparris
1/2 rödlök
1 krona krondill eller dill

Röding

2 rödingfiléer med skinn
1 tsk korianderfrö
1 krm hel svartpeppar

Till garnering

4 kvistar dill

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jättegott

    Lovisa

  • Supergott, och lättlagat. Perfekt som förrätt på middag

    Lollo

  • Jättegott! Kokade sparrisen 4 min innan jag hällde på lagen. Serverade ugnsbakad rattepotatis till.

    Margit

Näringsvärde per portion

Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett14 g
Salt0.85 g
Kolhydrater12 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Röding på norrlandsvis
    Betyg 4.4 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad