Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokt torskrygg i tomat och fänkålsbuljong

Servera familjen denna kokta torskrygg med vitlök och tomatpesto. Ganska lättlagat och mättande för hela familjen – underbart gott. Servera gärna med nybakat bröd för att få upp den härliga såsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala och hacka löken, ansa och strimla fänkålen (spara fänkålsdillen). Skala och skär potatisen i stora bitar.
  3. Fräs lök och fänkål i olivoljan i en låg vid panna. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpeston. Lägg ner potatisen och häll på buljongen. Koka under lock tills potatisen nästan är klar. 
  4. Lägg på bönor och fisk. Krydda med salt och peppar och fortsätt att sjuda under lock tills fiskens innertemperatur är ca 56˚C, ca 5 minuter. 
  5. Till servering: Servera grytan med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Garnera gärna med fänkålsdill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • ca 300 g fänkål
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpesto
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 150 g haricots verts
  • 4 bitar fryst torskrygg (à 140 g)
  • salt
  • peppar
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1857 kJ / 443 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept