Kokt torskrygg i tomat och fänkålsbuljong

8
1
Kokt torskrygg i tomat och fänkålsbuljong

Servera familjen denna kokta torskrygg med vitlök och tomatpesto. Ganska lättlagat och mättande för hela familjen – underbart gott. Servera gärna med nybakat bröd för att få upp den härliga såsen.

Skriv ut
Kokt torskrygg i tomat och fänkålsbuljong

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
ca 300 g
fänkål
500 g
potatis
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
3 msk
tomatpesto
8 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
150 g
haricots verts (bönor)
4
bitar fryst torskrygg (à 140 g)
-
salt
-
peppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Garnera gärna med fänkålsdill.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Ingrid

2021-02-13

Antar att ni menar Icas tomatpesto i en liten burk? Men den heter "Pesto Tomat" och kommer inte upp vid sökning på Handla-sidan! Önskar att ni i receptet kunde tipsa om vad man kan ersätta den med (allt innehållet finns ju hemma!) på ett enkelt sätt, för den ger nog mycket av den totala smaken, men är inget man kan ha hemma jämt! Detta trots ett stort bakomlager av varor vi använder ofta! Men ni producerar alldeles för många små burkar med allt möjligt i, för att detta ska vara möjligt! Undrar också över hållbarhet på det som blir kvar i burken? Vore bra att kunna se all info på burken i nätbutiken, då det tycks vara lång tid kvar innan många av oss kan handla i den "riktiga" butiken!

Näringsvärde per portion

Energi 1857 KJ / 443 kCal
Fett 12 g
Salt 3.79 g
Kolhydrater 44 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept