Bucatini med morotssås, hasselnötter och bönor

6
2
Bucatini med morotssås, hasselnötter och bönor

Tomatsås brukar ju vara en klassiker till pasta, men har ni testat morotssås? Om inte så är ni in for a treat! Sötman från morötterna balanserar upp den salta och syrliga fetaosten i den här rätten. Det blir en perfekt kombo med de rostade hasselnötterna och salladslöken som topping.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021

Bucatini med morotssås, hasselnötter och bönor

Ingredienser

4 portioner

Morotssås

1/2 påse morötter (à 500 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
2 dl smetana
2 dl vatten
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
150 g fetaost
4 port pasta (gärna bucatini)
1 dl rostade hasselnötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g mâchesallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfri fetaost.
 Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.


Gör så här

Tips

Krydda morotssåsen med 1 tsk spiskummin, timjan eller oregano.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

John

2022-07-13

Ett fantastiskt sätt att få i hela familjen morötter och andra läckerheter! Gott som in i BÖVELEN

Sara

2021-08-18

Gott och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 3869 KJ / 925 kCal
Fett 59 g
Salt 13 g
Kolhydrater 69 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden