Bucatini med morotssås, hasselnötter och bönor
Har ni testat morotssås till pasta? Om inte så är ni in for a treat! Sötman från morötterna balanserar upp den salta och syrliga fetaosten i den här rätten. Det blir en perfekt kombo med de rostade hasselnötterna och salladslöken som topping.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2024
Ingredienser
4 portioner
Morotssås
3 morötter (à ca 100 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
2 dl smetana
2 dl vatten
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
150 g fetaost
salt
peppar
4 port pasta (gärna bucatini)
1 dl rostade hasselnötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3543 KJ / 845 kCal
Fett49 g
Salt1.8 g
Kolhydrater70 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det står ingenstans i receptet om att man behöver krydd upp såsen med salt - vilket det behövs en hel del för att det inte ska bli osalt som tusan. Men i övrigt väldigt gott!
Maja
2023-08-20Hej Maja, tack för din kommentar! Du har helt rätt, nu har vi uppdaterat receptet med att smaka av med salt och peppar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-21En favorit bland pastarätter! Enkelt och supergott!
Johanna
2023-08-18Otroligt gott
Alexandra
2023-08-17