Kronärtskockspasta med kycklingbacon och timjan

Här har du en magisk god pasta med sälta från bacon och syrlighet från kronärtskockshjärtan i en krämig sås kryddad med vitlök och timjan. Servera med salladsärtor och fräsch mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
150 g salladsärtor
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 rödlök
400 g kycklingbacon
1 msk olja
1/2 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
65 g röd mangold
Gör så här
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 641 kCal
Fett23 g
Salt2.9 g
Kolhydrater71 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentar
1 stKycklingbaconet smakar som riktigt billig pressad skinka, tänk pizzeria. Kan tänka mig att göra det igen men ersätta med någon vettig produkt, t ex kassler eller resterna av julskinkan och komplettera med strimlad (grillad) paprika eller delade körsbärstomater för att få lite färg på tallriken.
Magnus