Kronärtskocksflarn med spenat
Här är en rätt du kanske inte testat att göra tidigare – kronärtskocksflarn! Flarnet gör du med hjälp av färsk smördeg så du får dig en krispigare variant av pizza helt enkelt. Toppa den med bland annat kronärtskockshjärtan, färskost och spenat och servera tillsammans med en krispig sallad. Smakligt flarn önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020
Ingredienser
4 portioner
Flarn
380 g kokta stora vita bönor
200 g färsk spenat
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
175 g färskost (grillad paprika)
390 g kronärtskockshjärtan
250 g färsk smördeg
Sallad
500 g grillad paprika
1 romansallad
1 rödlök
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2130 KJ / 507 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Salladen lyfte hela rätten,flarnen var inte goda
Alexandra
2020-09-18Själva flarnet var inte så smakfullt men salladen gjorde detta till en helt trevlig rätt. Någonstans mellan 3-4 stjärnor.
Jukka
2020-05-28