UNDER 30 MIN | Medel

Kronärtskocksflarn med spenat

Här är en rätt du kanske inte testat att göra tidigare – kronärtskocksflarn! Flarnet gör du med hjälp av färsk smördeg så du får dig en krispigare variant av pizza helt enkelt. Toppa den med bland annat kronärtskockshjärtan, färskost och spenat och servera tillsammans med en krispig sallad. Smakligt flarn önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Flarn: Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Fräs spenaten mjuk i oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken. Salta och peppra.
  4. Mosa bönorna och blanda med färskosten. Krydda med salt och peppar. Häll av och skär kronärtskockorna i skivor.
  5. Rulla ut degen. Bred på färskoströran. Lägg på kronärtskockorna och spenaten.
  6. Dra smördegen med pappret på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Sallad: Låt paprikan rinna av i en sil och skär den i strimlor.
  8. Skär salladen i bitar. Skala och skiva rödlöken.
  9. Blanda senapen med olivoljan och vinägern och blanda med löken. Vänd ner salladen och paprikan. Krydda med salt och peppar.
  10. Servera flarnet med salladen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Flarn
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 175 g färskost (grillad paprika)
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 250 g färsk smördeg
Sallad
  • 500 g grillad paprika
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2130 kJ / 507 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept