Kronärtskocksflarn med spenat

6
2 Klimatsmart
Kronärtskocksflarn med spenat

Här är en rätt du kanske inte testat att göra tidigare – kronärtskocksflarn! Flarnet gör du med hjälp av färsk smördeg så du får dig en krispigare variant av pizza helt enkelt. Toppa den med bland annat kronärtskockshjärtan, färskost och spenat och servera tillsammans med en krispig sallad. Smakligt flarn önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Kronärtskocksflarn med spenat

Ingredienser

4 portioner

Flarn

380 g
kokta stora vita bönor
200 g
färsk spenat
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
175 g
färskost (grillad paprika)
390 g
kronärtskockshjärtan
250 g
färsk smördeg

Sallad

500 g
grillad paprika
1
romansallad
1
rödlök
1 msk
dijonsenap
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Alexandra

2020-09-18

Salladen lyfte hela rätten,flarnen var inte goda

Jukka

2020-05-28

Själva flarnet var inte så smakfullt men salladen gjorde detta till en helt trevlig rätt. Någonstans mellan 3-4 stjärnor.

Näringsvärde per portion

Energi 2130 KJ / 507 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept