Pestokryddad bönsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Pestokryddad bönsallad

Pestokryddad bönsallad är ett gott tillbehör till middagen, en sallad som du ger en verkligt fyllig smak med dressing av pesto och olja i basen. Bönor, hjärtan från kronärtskockor och grillad paprika utgör tillsammans med ruccola stommen i salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Ansa och koka bönorna mjuka, med tuggmotstånd, i lättsaltat vatten. Häll av och kyl i kallt vatten så de
    behåller sin fina färg.
  2. Skär kronärtskockorna i kvartar. Häll av paprikan och skär i bitar.
  3. Blanda pesto och olivolja med salt och svartpeppar. Späd ev med lite vatten. Ställ kallt.
  4. 2–3 timmar före servering: Vänd samman bönor, grönsaker och ruccola med dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g färska bönor (t ex haricots verts eller sugar snaps)
  • 2 burkar kronärtskockshjärtan (à 400g)
  • 2 burkar grillad paprika (à 200 g)
  • 1 påse ruccolasallad (à 70 g)
Dressing
  • 1 dl grön pesto
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev lite vatten
Lägg till i inköpslistan