Pestokryddad bönsallad

Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
3
Pestokryddad bönsallad

Pestokryddad bönsallad är ett gott tillbehör till middagen, en sallad som du ger en verkligt fyllig smak med dressing av pesto och olja i basen. Bönor, hjärtan från kronärtskockor och grillad paprika utgör tillsammans med ruccola stommen i salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Pestokryddad bönsallad

Ingredienser

10 portioner
500 g färska bönor (t ex haricots verts eller sugar snaps)
2 burkar kronärtskockshjärtan (à 400g)
2 burkar grillad paprika (à 200 g)
1 påse rucolasallad (à 70 g)

Dressing

1 dl grön pesto
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev lite vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Härlig och vacker sallad! Kommer att användas flitigt i sommar!

Ulrika

2009-05-13

Jättegod sallad!! Brukar ta Zetas pesto med chilismak så det blir lite sting.

Maria

2006-05-23

Supersnabbt, enkelt och gott!

Lena

2005-11-27

Testa liknande recept

Maxad bönsallad
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto, parmesan & salamipizza
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nygrillad karré med getost och tomat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb italiensk pastagratäng med kassler
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med bacon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta arrabbiata med kronärtskocka och mozzarella
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga