Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka

Letar du efter lyxig vardagsmat? Jordärtskockor med parmesan och parmaskinka är ett perfekt alternativ för att lyxa till middagen lite extra. Servera jordärtskockorna tillsammans med fisk och sallad och njut av den goda smaken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala jordärtsskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i 10-15 minuter.
  2. Häll av vattnet och låt svalna något. Skiva ner de varma skockorna, cm-tjockt i en skål.
  3. Grovhacka ruccolasalladen. Strimla parmaskinkan.
  4. Blanda olivolja, citronjuice, parmesan, ruccolasallad och parmaskinka försiktigt med jordärtsskockorna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Servera som tillbehör till grillad eller stekt fisk och kokt potatis. Som dessert passar ugnsvärmd banan med en chokladbit i.

I näringsberäkningen ingår panerad, stekt torsk och kokt potatis, samt banan och mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 4 skivor parmaskinka (à ca 50 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citron- eller limejuice
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2150 kJ / 514 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden