Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Detta läckra recept gjort på majskyckling och rostade grönsaker passar utmärkt både till bjudning som till vardags. Pepparsåsen värms i en kastrull och smaken den utgör tillsammans med de lite söta rotfrukterna är en gudomlig kombination. Smaka och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker

Ingredienser

2 portioner

Grönsaker

300 g jordärtskockor
1 bakpotatis
1/2 ask körsbärstomater
1/2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka timjan

Kyckling

2 majskycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta

Sås

250 ml peppar sås (utan grädde)
1/2 påse rucola

Gör så här

00:15:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2000 KJ / 483 kCal
Fett7 g
Salt0.24 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bakade jordärtskockor med pepparot
    Betyg 2 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad