Krispiga smashed potatoes

Smashed potatoes, alltså smashad potatis, är en perfekt rätt att laga när man är lite stressad. Inte för att det går fort, utan för att man får använda knytnävarna! De kokta potatisarna ska helt enkelt få sig en omgång innan de åker in i ugnen. Men glöm inte att krydda de smashade godingarna med ett hemmagjort örtsmör först.

Ingredienser
4 portioner
900 g amadine potatis
1 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk panko eller vanligt ströbröd
Till servering
grillad kyckling
röd mangold
Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 527 kCal
Fett24 g
Salt3.43 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!!!!
Ann sofie
2025-04-26Lysande
Lenn
2025-04-04Använder mig bara av tider och grader. Själv kokar jag dem klara trycker till dem med en flaskbotten lägger dem på en plåt med bakpapper och ringlad olivolja när potatisen är på plats penslar jag dem med ört och vitlök som jag gjort med olivolja smör salt vitlök örter. Gräddar dem tills de fått bra färg och sedan lägger jag på river cheddar/mozzarella låter den smälta innan servering till de grillade köttet och salladen 🤤
Eva-maria
2025-03-15