Krispig torsk med dill

4
0
Krispig torsk med dill

Här är ett smarrigt recept på krispig torsk med dill som uppskattas av både barn och vuxna. Torskfilén får en underbart krispig yta tack vare paneringen av mjöl, ägg och ströbröd och till fisken serveras kokt dillpotatis samt en krämig dipp av smetana, dijonsenap och citron.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Krispig torsk med dill

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
20 g
färsk dill

Torsk

600 g
torskfilé
1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2
ägg
1 dl
ströbröd
1 msk
smör eller margarin

Dipp

1
citron
2 dl
smetana
1 msk
dijonsenap

Till servering

1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix. Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2634 KJ / 630 kCal
Fett 28.9 g
Kolhydrater 52.8 g
Protein 35.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept