Krispig torsk med dill
Här är ett smarrigt recept på krispig torsk med dill som uppskattas av både barn och vuxna. Torskfilén får en underbart krispig yta tack vare paneringen av mjöl, ägg och ströbröd och till fisken serveras kokt dillpotatis samt en krämig dipp av smetana, dijonsenap och citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
20 g färsk dill
Torsk
600 g torskfilé
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 ägg
1 dl ströbröd
1 msk smör eller margarin
Dipp
1 citron
2 dl smetana
1 msk dijonsenap
Till servering
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix. Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater52.8 g
Protein35.9 g
Kommentarer