Krispig torsk med dill

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Krispig torsk med dill

Här är ett smarrigt recept på krispig torsk med dill som uppskattas av både barn och vuxna. Torskfilén får en underbart krispig yta tack vare paneringen av mjöl, ägg och ströbröd och till fisken serveras kokt dillpotatis samt en krämig dipp av smetana, dijonsenap och citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Krispig torsk med dill

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
20 g  färsk dill

Torsk

600 g  torskfilé
1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2   ägg
1 dl  ströbröd
1 msk  smör eller margarin

Dipp

1   citron
2 dl  smetana
1 msk  dijonsenap

Till servering

1/2   ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix. Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater52.8 g
Protein35.9 g

Testa liknande recept

Senapsbakad torsk med persiljekräm
Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med bellaverde och tartarsås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med betor och glasört
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med kaviarkräm
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga