Accras de morue – Krispiga fiskbollar
Accras de morue är en karibisk rätt bestående av torsk som friteras och serveras som ett tilltugg eller del av en måltid. Dessa små, krispiga fiskbollar är enklare än man tror att göra och ger en kryddig smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
ca 25 fiskbollad
200 g torskfilé utan skinn
1 bananschalottenlök
1 grön eller röd peppar (chili)
2 dl bladpersilja
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 dl vatten
1 tsk salt
10 dl neutral olja (till fritering)
Till servering
chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag.
Energi320 KJ / 76 kCal
Fett2 g
Salt0.4 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
Väldigt rinnig smet så det är omöjligt att göra bollar innan man klickar ner smeten i oljan. Det blir mer att man häller från skeden. Smaken var inte så stor, man kan lätt ha i mer lök, salt och persilja. Chilin finns där i "lagom" mängd, men gillar man stark mat kan man nog ta en halv till en hel chili till. I övrigt väldigt enkelt recept som garanterat går att variera på många goda sätt.
Elenore
2023-02-12Saknas det inte ett moment? Ska man inte doppa fiskmoset i frityrsmeten innan fritering?
Annika
2023-02-02Hej Annika! Nejdå, receptet är helt rätt inskrivet. Det är fiskmoset som det är som ska friteras. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-02-03Funderar på om proportionerna mellan fisk och mjöl verkligen stämmer. Verkar vara tokmycket mjöl. Har sökt på andra recept och då är mjölmängden betydligt mindre.
Inger
2023-01-20