Accras de morue – Krispiga fiskbollar

1
2
Accras de morue – Krispiga fiskbollar

Accras de morue är en karibisk rätt bestående av torsk som friteras och serveras som ett tilltugg eller del av en måltid. Dessa små, krispiga fiskbollar är enklare än man tror att göra och ger en kryddig smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Accras de morue – Krispiga fiskbollar

Ingredienser

ca 25 fiskbollad
200 g torskfilé utan skinn
1 bananschalottenlök
1 grön eller röd peppar (chili)
2 dl bladpersilja
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 dl vatten
1 tsk salt
10 dl neutral olja (till fritering)

Till servering

chilisås

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Annika

2023-02-02

Saknas det inte ett moment? Ska man inte doppa fiskmoset i frityrsmeten innan fritering?

Redaktionen ICAse

2023-02-03

Hej Annika! Nejdå, receptet är helt rätt inskrivet. Det är fiskmoset som det är som ska friteras. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Inger

2023-01-20

Funderar på om proportionerna mellan fisk och mjöl verkligen stämmer. Verkar vara tokmycket mjöl. Har sökt på andra recept och då är mjölmängden betydligt mindre.

Näringsvärde per portion

Energi 320 KJ / 76 kCal
Fett 2 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 11 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden